preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lapad

 > Naslovnica
Vijesti iz škole

Izazovi odrastanja u digitalnom svijetu – (ne) znamo li dovoljno?

Autor: Tea Kompar Jerković, 23. 3. 2021.

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u petak, 26. ožujka 2021., u 18 sati održat će se online predavanje o utjecaju elektroničkih uređaja na djecu školske dobi. Predavačice su Matija Čale Mratović, dr.med. specijalistica školske medicine i Martina Dumančić Vranješ, prof. socijalni pedagog .

Predavanje je namijenjeno roditeljima i učiteljima te svima onima koji rade s djecom školske dobi, ali i svima koji žele doznati na koji način funkcionira mozak adolescenata i na koji način elektronički mediji utječu na razvoj mozga u tom periodu. Kakve posljedice njihov utjecaj ima na kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj adolescenata, te na koji način odrasli mogu biti podrška djeci i mladima u procesu odrastanja u virtualnom svijetu.
Elektronički mediji postaju dominantan način komunikacije utječući na sve sfere našeg života. Što to znači za generaciju koja dolazi, generaciju koja ne poznaje vrijeme prije interneta i kako se to odražava na razvoj zdravlje i odrastanje adolescenata, odgovore na ta pitanja ponudit će Čale Mratović u prvom dijelu predavanja „Korištenje elektroničkih medija i razvoj mozga u adolescenciji“.
Adolescenti odrastaju u digitalnom svijetu. O tome u kojem virtualnom okruženju djeca i mladi provode najviše vremena, mogu li postati ovisni o internetu, znaju li se nositi s neprihvatljivim oblicima ponašanja, kako umanjiti rizične čimbenike i zaštiti se, te koju ulogu imaju roditelji u izazovima koje nudi virtualni svijet, govorit će Dumančić Vranješ.
Za sudjelovanje na predavanju potrebno se prijaviti. Prijave se primaju do četvrtka, 25. ožujka do 22 sata na e-mail marjana@dkd.hr.
Pozivnica za ZOOM predavanje bit će poslana na e-mail adresu navedenu u prijavi.
Tražilica
Potvrde za mjesečni pokaz

Potvrde za mjesečni pokaz JP Libertas mogu se ovjeriti svakim danom u vremenu od 13 do 14 sati u holu škole.

Radi kraćeg zadržavanja molimo Vas da svi traženi podatci na potvrdi prethodno budu popunjeni. Napominjemo da se obrazac potvrde može kupiti ili preuzeti na kioscima JP Libertas. Prilikom ulaska u hol škole obavezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera. Unaprijed se zahvaljujemo! Tajništvo

COVID-19 UPUTE
 
PRAVILNO PRANJE RUKU

Priloženi dokumenti:
UNICEF Upute za pranje ruku.pdf

Raspored velikih odmora

Kalendar 2020./2021.
Rezultati odabira udžbenika

Anketa
Odgovara li tvoj uspjeh u školi tvojim sposobnostima?
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Lapad / Od Batale 14, HR-20000 Dubrovnik / www.os-lapad-du.skole.hr / ured@os-lapad-du.skole.hr
preskoči na navigaciju