preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lapad

 > O školi  > Povijest
Povijest

Osnovna škola Lapad utemeljena je školske godine 1944./45. Kao četverogodišnja škola. Sedmogodišnjom postaje školske 1949./50. a u osmogodišnju prerasta 1953. godine. Danas Školu pohađa 1100 učenika od 1. do 8. razreda, a u svom sastavu ima četverogodišnju Područnu školu Montovjernu. Ima dugu, uspješnu tradiciju zasnovanu na temeljima prve eksperimentalne škole u Dubrovniku. Zahvaljujući kvalitetnom radu djelatnika i uspjehu učenika, Školi je 1985. godine dodijeljena Plaketa Dubrovnika za značajne rezulate u odgojno obrazovnoj djelatnosti i društvenim aktivnostima. Od 1976. godine pa do danas, školu su posjećivale i strane delegacije učitelja, studenata i učenika. Od 2000. godine OŠ Lapad uključena je u UNESCO- u mrežu škola. Velika pozornost posvećuje se okolišu i estetskom uređenju škole, što potvrđuju priznanja na republičkoj (1974./75.-srebrna, a 1979.- zlatna Plaketa Republičkog odbora u akciji "Higijena i estetsko uređenje odgojno obrazovnih ustanova i njihove sredine ") i europskoj razini ( Školi je u travnju ove godine dodijeljen status Europske Eko Škole i Zelena zastava).

 

Škola Lapad ističe se uspješnim provođenjem odgoja za ljudska prava, građansku odgovornost i demokraciju, suradnju između učenika, učitelja i roditelja.

Prateći suvremene trendove nastavnog procesa, u seminare Kvalitetne škole uključilo se 75% djelatnika, a većina ih je već završila cjelokupan program. Velika pozornost posvećuje se provedbi Školskog preventivnog programa kroz česta predavanja i radionice za učitelje, učenike i roditelje vezane uz prevenciju zlostavljanja djece.

U Školi se provode i programi očuvanja kulturne baštine ( kroz likovne, literarne dramske radionice ).

Uz Vijeće roditelja, pri Školi djeluje i Udruga roditelja za izbor kvalitetnog odgoja i obrazovanja.

Naša Škola je svojim aktivnostima i rezultatima rada prepoznatljiva u svojoj sredini, na županijskoj, regionalnoj i državnoj razini.

U Dubrovniku   01. kolovoza 2009.g.

Zapisala: Nela Mihović

 

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Potvrde za mjesečni pokaz

Potvrde za mjesečni pokaz JP Libertas mogu se ovjeriti svakim danom u vremenu od 13 do 14 sati u holu škole.

Radi kraćeg zadržavanja molimo Vas da svi traženi podatci na potvrdi prethodno budu popunjeni. Napominjemo da se obrazac potvrde može kupiti ili preuzeti na kioscima JP Libertas. Prilikom ulaska u hol škole obavezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera. Unaprijed se zahvaljujemo! Tajništvo

COVID-19 UPUTE
 
PRAVILNO PRANJE RUKU

Priloženi dokumenti:
UNICEF Upute za pranje ruku.pdf

Raspored velikih odmora

Kalendar 2020./2021.
Rezultati odabira udžbenika

Anketa
Odgovara li tvoj uspjeh u školi tvojim sposobnostima?
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Lapad / Od Batale 14, HR-20000 Dubrovnik / www.os-lapad-du.skole.hr / ured@os-lapad-du.skole.hr
preskoči na navigaciju