preskoči na sadržaj

Osnovna škola Lapad

 

Načela Programa rada Osnovne škole Lapad

· načelo poštivanja propisa i pravnog poretka Republike Hrvatske

· načelo poštivanja integriteta osobe

· načelo međusobnog uvažavanja i poštovanja dostojanstva osobe

· načelo profesionalnosti

· načelo zaštite okoliša i skrbi za održivi razvoj

· načelo objektivnosti i jednakosti.

 

Smjernice rada

U našoj Školi će se:

· izvoditi odgojno-obrazovni rad u skladu s ciljevima, zadaćama i standardima osnovnog odgoja i obrazovanja

· obrađivati nastavni sadržaji na način prihvatljiv i razumljiv učenicima

· pridonositi intelektualnom razvoju učenika

· slušati i uvažavati učenikovo mišljenje

· uvažavati i prihvaćati učenike s različitim sposobnostima i interesima i omogućiti im odgovarajući intelektualni, emocionalni, moralni i duhovni razvoj u skladu s njihovim mogućnostima

· poštovati i uvažavati učenikove sposobnosti te se s posebnom pažnjom odnositi prema učenicima s teškoćama u učenju i teškoćama u razvoju

· razvijati domoljublje, svijest o nacionalnoj pripadnosti i svim vrednotama povijesne, kulturne i etničke baštine Republike Hrvatske

· odgajati učenike da poštuju i uvažavaju sve osobe bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost u skladu s etičkim načelima, humanosti i čovjekoljublju.

 

Vrijednosti

· znanje

· rad

· prijateljstvo

· odgovornost

· kreativnost

· poštovanje

· tolerancija

· identitet

· solidarnost

· tradicija.

 

Moto

Njegujemo tradiciju i gradimo budućnost!

 

Vizija

Uloga Škole u društvu je osigurati učenicima stjecanje kompetencija, znanja i vještina koje će ih osposobiti za život i rad prema zahtjevima tržišnoga gospodarstva, suvremenih informacijsko–komunikacijskih tehnologija, znanstvenih spoznaja i dostignuća.

 

U multikulturalnom društvu naša škola nastoji biti rasno i kulturno raznolika zajednica učenika, roditelja i djelatnika posvećena stvaranju poželjnog, ugodnog i sigurnog mjesta za učenje i rad.

 

Naša je vizija stvoriti prepoznatljivu školu čiji učenici razvijaju vrijedna životna postignuća i postaju ljudima koji su spremni za život u globalnom društvu.

 

Želimo učiniti školu neizostavnim subjektom zbivanja u lokalnoj zajednici čime lokalna sredina dobiva dimenziju ugodnijeg mjesta za svakodnevni život i rad.

 

U našoj školi učenici će:

 

· pobuditi i razviti svijest o nužnosti i vrijednosti rada za čovjekov život

· razvijati i njegovati radne navike te odgovornost, inovativnost, samostalnost, poduzetnost i potrebu za suradnjom

· razvijati svijest o mogućnosti, dosezima i potrebi primjene suvremenih znanstvenih, tehničkih i tehnoloških dostignuća

· razvijati ljubav prema prirodi i vrijednostima koje je čovjek stvorio svojim radom te svijest o nužnosti očuvanja ravnoteže u prirodi, zaštiti okoliša i njegovanja baštine

· razvijati sposobnosti i osobne interese

· biti prihvaćeni u bezuvjetno pozitivnom smislu.

 

Misija

Kreativan učitelj pravilno usmjerava dječju radoznalost

 

Svoju misiju Škola ostvaruje kroz obavezne i izborne nastavne predmete, dodatnu i dopunsku nastavu, izvannastavne aktivnosti te kroz razne projekte u koje se uključuje.

 

Ostvarivanje ciljeva i zadaća odgoja i obrazovanja učenika ostvarujemo povezivanjem znanstvenih spoznaja, korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije i učenjem s jedne strane te njegovanjem radnih navika, radnih vrijednosti, kulturne baštine i kulturnog stvaralaštva s druge strane.

 

Najveća vrijednost naše Škole su naši učenici. Znanje, kompetencije, uspjeh i konkurentnost strateške su smjernice Republike Hrvatske. Promijenjen i promjenjiv svijet tržišnog gospodarstva, europskog suživota, interkulturalnih odnosa, kao i utjecaj informacijskih tehnologija i znanstvenih postignuća te globalizacijskih procesa zahtijevaju učinkovitije prilagođavanje pojedinca i društva. Vrijednosti navedene u Nacionalnom okvirnom kurikulumu jasne su težnje koje obvezuju na ostvarenje sve dionike - kako one koji obnašaju odgojno-obrazovnu djelatnost u odgojno-obrazovnim ustanovama, tako i one koji posredno sudjeluju u najhumanijoj misiji odgoja i obrazovanja. Određivanjem općega obrazovanja, odnosno temeljnih kompetencija, osiguravamo svakom učeniku bolje snalaženje u životu i pripremamo ga za promjenjiv i nepredvidiv svijet u kojem treba biti spreman za cjeloživotno učenje. Potrebna je transparentnost rada odgojno-obrazovnih ustanova, učestalija suradnja s roditeljima, skrbnicima, lokalnom zajednicom i širim okružjem.

 

Nužna je visoka kompetentnost, odgovornost i savjesnost svih koji poučavaju učenike, korištenje cijelog spektra metoda i sredstava, kao i umijeće u organizaciji odgojno-obrazovnoga rada i nastave. Dosljednim i kvalitetnim radom ispunit ćemo očekivanja i usmjeriti naše učenike na putu ka znanju, kompetentnosti, uspjehu i konkurentnosti.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Potvrde za mjesečni pokaz

Potvrde za mjesečni pokaz JP Libertas mogu se ovjeriti svakim danom u vremenu od 13 do 14 sati u holu škole.

Radi kraćeg zadržavanja molimo Vas da svi traženi podatci na potvrdi prethodno budu popunjeni. Napominjemo da se obrazac potvrde može kupiti ili preuzeti na kioscima JP Libertas. Prilikom ulaska u hol škole obavezno je pridržavanje svih epidemioloških mjera. Unaprijed se zahvaljujemo! Tajništvo

COVID-19 UPUTE
 
PRAVILNO PRANJE RUKU

Priloženi dokumenti:
UNICEF Upute za pranje ruku.pdf

Raspored velikih odmora

Kalendar 2020./2021.
Rezultati odabira udžbenika

Anketa
Odgovara li tvoj uspjeh u školi tvojim sposobnostima?
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Lapad / Od Batale 14, HR-20000 Dubrovnik / www.os-lapad-du.skole.hr / ured@os-lapad-du.skole.hr
preskoči na navigaciju